Óévbúcsúztató túra a hála jegyében

Mily szerencsések vagyunk, hogy ránk virradt egy újabb fényes reggel, az eseményekben bővelkedő, túraélményekben gazdag 2021-es esztendő utolsó napja is elérkezett. Felkelhettünk, útnak indulhattunk a tőlünk karnyújtásnyira lévő Nagysomlyóra az előző évek hagyományát követve, hálát adni a leköszönő év minden egyes pillanatáért és reménnyel nézni egy új esztendő elébe.

Az Erdélyi Kárpát Egyesület Csíkszéki Osztályának szervezésében, Szakáli Mária túratársunk vezetésével december 31-én minden évben összegyűl egy maroknyi csapat és egymás viszontlátásának örvendezve elindul a hegy felé vezető úton. Ez az év utolsó hivatalos túrája, sétája és olyan felemelő tud lenni, hogy kár lenne kihagyni.

Ilyenkor a természet templomában gyűlünk össze, hogy közösen imádkozzunk, énekeljünk és emlékezzünk, megköszönjük az égieknek, hogy mindvégig velünk voltak. Bizakodva, reményteli szívvel nézünk egy újabb év elejébe, aminek holnaptól kezdve betölthetjük fehér lapjait, és hogy mennyire lesz színes rajtunk is múlik, de ez most még a jövő titka.

Jók az ilyen közösség összekovácsoló programok, és jó, hogy van nekünk olyan túratársunk, aki lelkesen, mindig jókedvűen, derűsen mozgatja a csapatot. Nemcsak ilyenkor, hanem egész évben teszi mindezt fáradhatatlanul. A kék színű túrakabát, ami még jobban kiemeli a derűt sugárzó, csillogó szemeket, mosolygó arc, kedves, biztató szavak, a régi emlékek felelevenítése mind elmaradhatatlan részei ennek az évvégi napnak, és még nem is említettem a finomságokat, amelyek szívvel-lélekkel készülnek erre az alkalomra.

Szívből örülünk egymás társaságának, a sok közös élménynek, ami összeköt bennünket. Mindenki előveszi ilyenkor, amit tartogat a tarsolyába, van aki alkalomhoz illő verssel  vagy énekkel kedveskedik, a hátizsákokból pedig előbújnak a finomabbnál-finomabb falatok, meleg nedűk, testünk-lelkünk megörvendeztetésére.

Köszönjük, hogy mindez megadatott nekünk és bízunk a folytatásban.

Évnyitó túránk 2022. január 2-án, reggel 9 órakor indul a csíksomlyói kegytemplom szomszédságából, a borvízforrástól. Tartsatok velünk, ha tehetitek!

Békés, boldog, egészségben gazdag, élményekkel teli új esztendőt kívánok!

Lejegyezte,

Péterffy Ágnes-Katalin