X. Dél-Hargita Teljesítménytúra

2021. szeptember 11-én, szombaton a Csíkszéki Erdélyi Kárpát Egyesület szervezésében, Daday Hunor koordinálásával zajlott a jubileumi X. Dél-Hargita teljesítménytúra.

A 45, 30 és 15 km-es gyalogos távok, valamint a 35, 60 és 85 km-es biciklis távok kiinduló pontja és érkezésének helyszíne idén is a zsögödfürdői strand területe volt.

Az elmúlt évek tapasztalatai és a résztvevők visszajelzései ezúttal is hasznosak voltak az előkészítésben, új útvonalak tervezésében. Az alapos előkészítő munkának, népszerűsítési tevékenységnek és nem utolsó sorban a kedvező időjárásnak köszönhetően ebben az évben 305-ön neveztek be a teljesítménytúrára és mindannyian sikeresen járták be a választott távot.

Legnépszerűbb a 15 km-es gyalogos táv volt, erre 130 személy nevezett be, a 25 km-es távra 88-an regisztráltak, a 45 km-es szakaszt 21-en teljesítették. A biciklis útvonalak közül a 35 km-es szakaszon 34-en, a 60 km-es távon 23-an és a 85 km-es távon 9-en kerekeztek.

Legtöbben Csíkszeredából és környékéről jöttek 220-an, Háromszékről 33-an, Székelyudvarhely térségéből 32-en, Maros megyéből 9-en, Gyergyó környékéről 6-on, míg más vidékekről összesen 11-en jöttek.

Erre az alkalomra az esemény lógójával ellátott pólóval is készültek a szervezők, amit megvásárolhattak a résztvevők.

A több, mint 60 főből álló, kék mezes szervező csapat tagjai a környezettudatosság jegyében, a kék bolygó védelme érdekében szorgalmazták, hogy a résztvevők saját tányérról és evőeszközről gondoskodjanak, így fogyasszák el az ízletes egytálételt a megmérettetés végeztével, ugyanakkor a hulladékot is szelektív módon gyűjtötték.

Tartsatok velünk jövőre is ugyanitt, szeretettel várunk mindenkit !

Túra kép