Kedves látogató

Hála Istennek az EKE nagy családja egy újabb birtokkal gazdagodott 2018 júliusban. A Csomád tövében megbújó szép archaikus falucskában, Lázárfalván van kialakulóban egy újabb várunk, a CsEKE-vár.

Egy 1907-ben fából épült, háromszobás, tornácos parasztházikóról volna szó, ami mellett egy nagy csűr és egy istálló található a 8 áras telken. Tárgyalásokat folytatunk a csűr mögötti terület megvásárlására is, hogy idővel nagyobb rendevényeknek is tudjunk helyszínt biztosítani.

Bízunk abban, hogy közösségi munkával, összefogással mihamarabb sikerül a tetőt rendbe tenni, a szükséges javításokat pár áv alatt elvégezni, hogy majd be tudjunk vele sorakozni az EKE kúlcsosházainak a sorába.

A helyszínt gondolom sokaknak nem kell bemutatni, hisz a 2015-ös EKE Vándortábor néhány túrája már érintette a környéket. A Csíki-havasok és a Dél-Hargita számtalan túralehetőséggel várja a kirándulni vágyókat. Gyalogtúrákat tehetünk a ház elől indulva a Mohosba, a Szent-Anna tóhoz, a Kápolnamezőre, a Cecelére, a Nyergestetőre. Ugyanakkor rengeteg borvizes forrás található a környéken, a közeli Nagytusnádon pedig ott CsTTE által életre hívott bórvízmúzeum.

És nem elhanyagolható az a tény sem, hogy van egy kis helyi "feredője", a Nyírfürdő, valamint a hozzá tartozó kis mofetta, amely télen-nyáron üzemel és a reumás EKE-s futóműveket lehet generálozni benne.

Várjuk tehát majd sok szeretettel a felüdülésre, vagy akár a közös munkára vágyókat! (Bölöni Sándor)

Túra kép
Felújítás előtt
Túra kép
Közmunka
Túra kép
Újrafödve