Teljesítménytúra leírás

Meghívó

A Csíkszéki Erdélyi Kárpát-Egyesület 2023. szeptember 9-én tizenegyedik alkalommal szervezi meg a hagyományos őszi Dél-Hargita Teljesítménytúrát. A korábbi túrákhoz hasonlóan nagy a választék a gyalogos távok terén: 15, 25, 40 km-es szakaszokon lehet indulni, illetve választhatóak a 35 km-es és 75 km-es kerékpáros távok is.

A XI. Dél-Hargita Teljesítménytúrának ismét a zsögödi strand ad majd otthont, ahová nagy szeretettel várunk minden természetjárót.

Rajt

Gyalogos távok

7:00 - 8:00 (40 km-es gyalogos táv - Tusnádfürdőről indulva. A szervezők biztosítják a résztvevők szállítását Csíkszereda - Tusnádfürdő útvonalon mikrobuszokkal különdíj ellenében, amelynek értéke 25 lej. Az igénylést az online regisztrációban lesz lehetőség elküldeni.)
8:00 - 9:00 (25 km-es gyalogos táv)
9:00 - 10:00 (15 km-es gyalogos táv)

Kerékpáros távok

8:00 - 9:00 (75 km-es kerékpáros táv)
9:00 - 10:00 (35 km-es kerékpáros táv)

Útvonalak

Gyalogos távok

15 km-es táv: Zsögödfürdő → Fenyés nyaka → Kis-patak → Bilibók-puszta → Rejtek-patak forrása → Zsögödfürdő
25 km-es táv: Zsögödfürdő → Fenyés nyaka → Szentimrei Büdösfürdő → Somlyó kútja → Hirtelen-puszta → Bilibók-puszta → Rejtek-patak forrása→ Zsögödfürdő
40 km-es táv: Tusnádfürdő → Sólyomkő → Piliskei vadászház → Mitács-puszta → Kakukk-hegy → Szentimrei Büdösfürdő → Somlyó kútja → Hirtelen-puszta → Bilibók-puszta → Rejtek-patak forrása→ Zsögödfürdő

Kerékpáros távok

35 km-es táv: Zsögödfürdő → Fenyés nyaka → Szentimrei Büdösfürdő → Somlyó kútja → Hirtelen-puszta → Bilibók-puszta → Rejtek-patak forrása→ Zsögödfürdő
75 km-es táv: Zsögödfürdő → Fenyés nyaka → Somlyó kútja → Kormos-patak → Köves-patak → Kiruj-sarka → Asszonybosszantó → Kirujfürdő → Szécseny → Rejtek-patak forrása→ Zsögödfürdő

Nevezés

A nevezés online regisztráció formájában történik (2023.08.09-el kezdődően, 2023.09.07 éjfélig), illetve a helyszínen is van lehetőség jelentkezésre. A helyszínen jelentkezők számára a szervezők csak korlátozott számú nyomtatott anyagot és ellátást tudnak biztosítani.

Benevezési díj:

  • nem EKE tagoknak 70 lej (60 lej, 2023.09.07 előtti regisztrálás esetén)
  • EKE tagoknak, illetve diákoknak 60 lej (50 lej, 2023.09.07 előtti regisztrálás esetén)
  • gyerekeknek 6 éves kor alatt ingyenes
  • kedvezmény családoknak: három személy fölött ingyenes a többi családtag regisztrálása
  • a benevezési díjat a helyszínen kell fizetni

A benevezési díj fejében a résztvevők (egy kis tízórai csomag mellett) kézhez kapják az útvonal térképét és leírását, valamint az igazoló lapot, amelyet majd a bírók láttamoznak minden ellenőrzőpontnál. Akinek sikerül a távot szintidőn belül teljesítenie, a szervezőbizottság oklevéllel és kitűzővel jutalmazza, s mert tudjuk, hogy az elfáradt túrázó legnagyobb öröme azért mégis egy jó adag, kiadós krumplitokány, a célba érkezést követő lakoma ezúttal sem marad el. A helyszínen lesz lehetőség üdítők és italok vásárlására.

A rendezvény után visszamaradó hulladékmennyiség csökkentése végett, a környezettudatosság jegyében arra kérjük résztvevőinket, hogy szíveskedjenek saját tányért és evőeszközöket hozni magukkal, mivel nincs lehetőségünk nagyobb mennyiségű egyszeri használatú műanyag étkészletet biztosítani a pityókástokány elfogyasztásához.

A távolabbról érkező barátainknak sátorhelyet biztosítunk. Ha az időjárás kedvezően alakul, a strand borvizes medencéi is működni fognak, ezért felhívjuk a kedves résztvevők figyelmét, hogy amennyiben fel szeretnének frissülni a célban, hozzanak magukkal fürdőruhát!

Nagy szeretettel várunk minden természetjárót, találkozzunk szeptember 9-én Zsögödfürdőn!